Juni: de ideale periode om nog aan te planten

De maand juni is nog steeds een uitstekende periode om nieuwe planten in je tuin te planten. Hoewel de lente op z'n einde loopt, blijven de omstandigheden in juni ideaal voor de groei en het gedijen van nieuwe planten in jouw tuin.

Benieuwd waarom juni een geweldige maand is om aan te planten?

  • Vochtige grond

De grond is in juni vaak nog vrij vochtig, wat gunstig is voor jonge planten. De regenval in het voorjaar heeft de bodem goed doordrenkt, waardoor de wortels gemakkelijk kunnen groeien en zich verankeren. Zeker de laatste weken hebben we voldoende regen gekregen om de bodem vochtig genoeg te houden om aan te planten.
 

  • Warmere temperaturen

Naarmate de zomer nadert, worden de temperaturen steeds aangenamer. Deze warmere temperaturen stimuleert de plantengroei, zodat nieuw aangeplante pareltjes snel kunnen doorwortelen en uitgroeien.
 

  • Voldoende licht

In juni genieten de planten van lange dagen met veel daglicht. Dit biedt de ideale omstandigheden voor energie op te doen en zorgt ervoor dat nieuwe aanplant goed kan gedijen.

Kortom, juni is bij uitstek de geschikte periode om je tuin verder aan te vullen met nieuwe planten. Maak er zeker gebruik van en geniet van de snelle groei en bloei in de zomermaanden!