Kolkwitzia amabilisKoninginnestruik

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text

Kolkwitzia is een struik met overhangende takken, hierdoor word hij iets breder en is heeft hij voldoende plaats nodig. Hij heeft een uitbundige rozewitte bloei, de trompetvormige bloemetjes staan in trossen samen aan de de bovenzijde van de overhangende takken en aan het uiteinde. De plant vertakt sterk en geeft hierdoor een bossige groei.'

Bij oudere planten is het aan te raden om jaarlijks 1/3 van de takken weg te snoeien zodat de struik steeds verjongd word. Deze snoei kunt u het best toepassen in juni na de bloei.

De bloei is zeer opvallend en geeft ook nog eens een goede zoete geur vrij die bijen en vlinders aantrekt. De bloemen hebben een lichtroze kleur en zijn trompetvormig. De binnenkant van de buis van het trompetbloemetje heeft een geel tot oranje geaderde tekening.

Hij staat graag op een zonnige tot halfbeschaduwde standplaats, op een zonnige standplaats zal de plant een uitbundigere bloei hebben. Hij staat graag een beetje beschut zodat hij in het voorjaar minder koude krijgt. Liefst staat hij ook op een doorlaatbare grond, dit kunt u verbeteren door bodemverbeteraar toe te voegen.

Het blad is zacht, eivormig spits en heeft een groene kleur, de onderkant heeft een iets lichtere kleur. In de herfst verkleurt het blad geel en valt af, deze verkleuring is echter weinig opvallend

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurWitroze
Bloeiperiodeapril - mei
Bladkleur lenteGroen
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGeel
WinterbeeldBladverliezend
SchorskleurBruin
Groeivorm Bossig
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 2.00 tot 3.00 m
Standplaats Zon
Aantal per vierkante meter < 1
SnoeiperiodeNa de bloei
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor sierheesters
Gebruikswaarde Alleenstaand - Bijenlokker - Borderbeplanting - Vlinderlokker - Vogellokker