Magnolia liliiflora 'Nigra'Lelie beverboom

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text

Deze bladverliezende Magnolia heeft een mooie donkerkleurige bloei die verschijnt in mei-juni. Hij kan zelfs nog in mindere mate doorbloeien tot in de herfst. De grote bloem heeft een paarsrode kleur en heeft een lelieachtige vorm. Ze bevinden zich opvallend en statisch op de takken. Het is een indrukwekkende heester die goed bruikbaar is als solitair.'

Het groene blad heeft een groene kleur die in het najaar weinig spectaculair naar geel verkleurt waarna het dan afvalt. De vorm van het blad is langwerpig ovaal en staat enkelvoudig op de stengel ingeplant.

Van zodra de bloemknop die aan het einde van de winter al goed zichtbaar is verder groeit geeft hij al snel de kleur van de bloei prijs. Wanneer de bloemblaadjes nog volledig samengevouwen zijn is de paarsrode kleur al goed zichtbaar. De bloemblaadjes groeien verder uit in een nog steeds gesloten groei hier lijkt hij goed op een tulp, vandaar ook de foutieve nederlandse naam tulpeboom. Eenmaal de bloeiknop zijn grote bereikt heeft begint hij open te gaan en hier lijkt hij dan ook meer op een Lelie, dit is dan ook te merken in de latijnse naam lilliflora.

Het is beter om de plant niet te snoeien dien zijn natuurlijke vorm de mooiste is. Als u hem toch wilt snoeien is het beter om dit te doen in de zomer na de bloei. U kunt hem dan bijvoordbeeld wat opsnoeien of misplaatste takken verwijderen.

Hij is goed winterhard en heeft graag een neutrale tot zure standplaats op een humusrijke doorlaatbare bodem

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurVioletblauw
Bloeiperiodemei - juni
Bladkleur lenteGroen
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGeel
WinterbeeldBladverliezend
SchorskleurBruin
Groeivorm Afgeplat Bolvormig - Bolvormig Rond
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 2.00 tot 4.00 m
Standplaats Zon - Halfschaduw
Aantal per vierkante meter < 1
SnoeiperiodeNiet snoeien
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor sierheesters
Gebruikswaarde Alleenstaand