Mahonia eurybracteata 'Soft Caress'Mahoniestruik

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text

Deze mahoniasoort heeft ook het typische samengestelde blad met het grote verschil dat deze soort niet stekelig is. Na de opvallende heerlijk geurende bloei die in de winter plaatsvind worden er blauwe besjes gevormd. De bloeitrossen staan bovenaan de plant en hebben een felgele kleur. Door zijn maximumhoogte van 1m-1.2m is hij ook zeer goed te gebruiken als wintergroene borderplant.

Plant hem op een doorlaatbare neutrale tot lichtzure bodem. De hoeveelheid zonlicht hij krijgt speelt hem niet zozeer een rol, wel heeft hij graag eerder gefilterd licht rond de middag. Hij verdraagt goed luchtverontreiniging en zeewind. Hij word zelfs gebruikt in openbaar groen. Graag staat hij op een ietwat beschutte standplaats omdat hij niet helemaal winterhard is.

Van februari tot april bloeit hij met een felgele bloemtros die een goede geur afgeeft. Na de bloei ontstaat er een tros besjes waarvan de pitjes giftig zijn.

Het is mogelijk de toppen in te snoeien na de bloei. Dit zal ervoor zorgen dat de plant vertakt waardoor u een compactere struik cre‰rt. Op deze manier is het ook mogelijk om de struik kleiner te houden. Hierdoor snoeit u ook de besjes weg waardoor de struik deze energie kan gebruiken voor een mooie en gezonde groei.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurGeel
Bloeiperiodejanuari - november - december
Bladkleur lenteGroen
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGroen
Bladkleur winterGroen
WinterbeeldWintergroen
SchorskleurBruin
Groeivorm Opgaand - Bossig
GroeikrachtLangzaam
Hoogte volgroeide plant 0.80 tot 1.00 m
VruchtsoortBes
VruchtkleurBlauw
Standplaats Halfschaduw - Schaduw - Bestand tegen zeewind
Aantal per vierkante meter 1 - 2
SnoeiperiodeNa de bloei
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor sierheesters
Gebruikswaarde Alleenstaand - Bijenlokker - Borderbeplanting