Ocimum basilicumBasilicum
(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Gebruik in de keuken : Gebruik basilicum altijd rauw. Kook het niet mee, want dan verliest het zijn smaak. Het is een kruid dat vooral gebruikt wordt in de Italiaanse keuken. Daar wordt het versnipperd over vers bereide pasta's, tomatengerechten en eierschotels, al dan niet gecombineerd met look. Het kruid behoudt ingevroren beter zijn aroma dan gedroogd. Laat basilicum enkele weken trekken in olijfolie en u bekomt een prima olie om in de keuken te gebruiken.
Geneeskrachtige eigenschappen :
Thee van het blad verlicht spijsverteringsproblemen en migraine. Het werkt rustgevend en slaapopwekkend. het werkt eveneens verlichtend bij verkoudheid, hoofdpijn en griep met lichte koorts
Kenmerken
Te gebruiken potgrond | Potgrond voor Groenteplanten & Kruiden |
---|---|
Aanbevolen plantvoeding | Organische meststof voor groenten & fruit |