Origanum majoranaMarjolein

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text

Gebruik in de keuken : Dit eenjarig kruid heeft een fijnere, zoetere en mildere smaak dan de meerjarige Origanum vulgare. Het is bij uitstek geschikt om toe te voegen aan braad-en stoofschotels, varkensvlees, charcuterie, soepen, sauzen en pasta's. Het wordt ook op olie of azijn gezet of geeft smaak aan liqueren.  

Geneeskrachtige eigenschappen :

Toegevoegd aan het badwater heeft het een ontspannend effect. Thee wordt gedronken om de spijsvertering te verbeteren. Het werkt ontstekingsremmend. Ook bij hoest en keelpijn wordt marjolein aangeraden. Het werkt zweetbevorderend bij griep,. Let wel op dat bij griep marjolein niet gecombineerd wordt met salie, want beide kruiden hebben een tegengestelde werking op de lichaamstemperatuur. Dit kan nare gevolgend hebben. Het gebruik van marjolein wordt afgeraden voor zwangere vrouwen.

 

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

Te gebruiken potgrondPotgrond voor Groenteplanten & Kruiden
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor groenten & fruit
SynoniemenMajorana hortensis