Origanum vulgareOregano

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text

Gebruik in de keuken : Een heel belangrijk kruid in de mediterrane keuken. Het wordt zowel vers, gedroogd of in ingevroren toestand gebruikt. Het wordt meegebraden in vleesschotels, soepen en sauzen. Het geeft extra smaak aan paddestoeschotels. Het is heel goed te combineren met tomaten. Van de bladeren en bloemknoppen wordt thee getrokken. De gedroogde blaadjes worden eveneens verwerkt in potpourri's of droogboeketten.  

Geneeskrachtige eigenschappen :

Toegevoegd aan het badwater heeft het een ontspannend effekt. Thee wordt gedronken om de spijsvertering te verbeteren. Het werkt ontstekingsremmend. Ook bij hoest en keelpijn wordt marjolein aangeraden. het werkt zweetbevorderend bij griep. Let wel op dat bij griep marjolein niet gecombineerd wordt met salie, want beide kruiden hebben een tegengestelde werking op de lichaamstemperatuur. Dit kan nare gevolgen hebben. Het gebruik van marjolein wordt afgeraden voor zwangere vrouwen.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

Te gebruiken potgrondPotgrond voor Groenteplanten & Kruiden
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor groenten & fruit