Petroselinum crispum 'Italian' *Platte peterselie

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text

Gebruik in de keuken : Heeft een sterkere en fijner aroma dan de gewone tuinpeterselie. Deze wordt minder gebruikt als garniering vanwege het te grote blad. Als smaakmaker is het een aanrader om te gebruiken bij de bereiding van soepen, sauzen, boter, vinaigrettes en dressing. Slechts op het einde van de bereiding toevoegen en nooit laten meekoken. Invriezen om te bewaren.

Geneeskrachtige eigenschappen :

Peterselie is rijk aan ijzer, calcium en vitamines. Het werkt aansterkend, bloedzuiverend en kalmerend. Compressen van peterseliesap of fijngemaken kruid verlicht reumatische en gewrichtspijnen.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

Te gebruiken potgrondPotgrond voor Groenteplanten & Kruiden
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor groenten & fruit