Coriandrum sativum *Koriander

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text

Gebruik in de keuken : De verse blaadjes hebben een scherp en prikkelend aroma. Ze worden vooral in de Oosterse keuken gebruikt in o.a. salades, marinades, rijstgerechten en stoofpotjes. Korianderblad wordt nooit meegekookt. De zaden zijn minder scherp van smaak en ze vormen een bestanddeel van kerriepoeder. Ze worden ook gebruikt bij de bereiding van kruidenazijn en als aroma in likeuren.

Geneeskrachtige eigenschappen :

Thee van de zaden wordt vooral gebruikt bij een slechte spijsvertering of een trage werking van de maag. 

De olie uit de zaden, eventueel verwerkt in zalf of zuiver als inwrijfmiddel, werkt zeer goed tegen reuma en pijnlijke gewrichten. U kunt ook de zaden pletten met een vijzel en op een compres leggen om zo de pijnlijke plek te behandelen.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

Te gebruiken potgrondPotgrond voor Groenteplanten & Kruiden
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor groenten & fruit