Foenicum vulgare *Venkel
Gebruik in de keuken : De jonge bladeren en de zaden hebben een anijssmaak. De jonge bladeren worden rauw in salades gebruikt of meegekookt bij vis. De zaden worden gebruikt voor de bereiding van sauzen en kunnen ook toegevoegd worden aan cakes of brood. Populaire smaakmaker van likeuren en geurstof voor zeep en cosmeticaprodukten. De bloemen lokken bijen en vlinders.
Geneeskrachtige eigenschappen :
Venkelthee wordt gemaakt van de zaden. Dit werkt bevorderend op de spijsvertering. Ideaal wanneer je last hebt van krampen en darmgassen. Venkelthee wordt ook aangeraden bij baby's en stimuleert bij borstvoeding de melkgift.
Het kauwen van de zaden werkt eetlust verdrijvend, dus interessant voor wie wil diëten.
Het is aan te raden om gewone foenicum vulgare te gebruiken. Deze heeft een hoger gehalte aan waardevolle bestanddelen.
Kenmerken
Te gebruiken potgrond | Potgrond voor Groenteplanten & Kruiden |
---|---|
Aanbevolen plantvoeding | Organische meststof voor groenten & fruit |