Hyssopus officinalisHyssop
Gebruik in de keuken : Toekruid voor vlees, vis, bonen, salades, kaas, soep, sauzen en gebak. Lekker in gekoelde dranken zoals fruitsap. Kan ook gebruikt worden in fruittaarten of amandelgebak. Gebruik met mate, want hyssop heeft een pittige smaak. Belangrijke smaakstof bij de bereiding van likeuren zoals Chartreuse. Bijenplant.
Geneeskrachtige eigenschappen :
Hyssop heeft een slijmoplossende werking. Daarom is het een ideaal kruid voor alle longaandoeningen zoals astma, chronische bronchitis, heesheid. Siroop van hyssop is vrij eenvoudig te bereiden met vloeibare honing. Versnipper de hyssop en doe alles in een bokaal. Doe de honing erbij en laat de siroop 3 weken trekken bij kamertemperatuur. Zeef na 3 weken de hyssopblaadjes eruit en je siroop is klaar.
Kan ook gecombineerd worden met tijm. De kinderen vinden dit meestal een lekkernij.
Kenmerken
Te gebruiken potgrond | Potgrond voor Groenteplanten & Kruiden |
---|---|
Aanbevolen plantvoeding | Organische meststof voor groenten & fruit |