Melissa officinalisCitroenmelissa
Gebruikin de keuken Het jonge, verse blad heeft een smaak tussen citroen en munt. Het komt vooral tot zijn recht in vruchtendranken, likeuren, frisse salades of platte kaas Het wordt toegevoegd aan marinades van schapevlees en vis of aan het einde bij het bakken in omelet en sauzen. Ook bruikbaar in gebak en thee. Wanneer het kruid meegekookt wordt verliest het zijn smaak. Citroenmelisse is het hoofdbestanddeel van Eau-de-Carme, een ouderwetse kruidenelexir die de mensen vooral gebruikten bij braakneigingen. .
Geneeskrachtige eigenschappen :
Werkt darmgasverdrijvend, krampstillend, kalmerend en bevordert de spijsvertering. Thee wordt vooral gebruikt bij indegesties, leveraandoeningen en als licht slaapbevorderend middel. Het doet ook de mens positiever denken.Het werkt vooral kalmerend bij kinderen.
Kenmerken
Te gebruiken potgrond | Potgrond voor Groenteplanten & Kruiden |
---|---|
Aanbevolen plantvoeding | Organische meststof voor groenten & fruit |