Ocimum basilicumBasilicum

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text

Gebruik in de keuken : Gebruik basilicum altijd rauw. Kook het niet mee, want dan verliest het zijn smaak. Het is een kruid dat vooral gebruikt wordt in de Italiaanse keuken. Daar wordt het versnipperd over vers bereide pasta's, tomatengerechten en eierschotels, al dan niet gecombineerd met look. Het kruid behoudt ingevroren beter zijn aroma dan gedroogd. Laat basilicum enkele weken trekken in olijfolie en u bekomt een prima olie om in de keuken te gebruiken.    

Geneeskrachtige eigenschappen :

Thee van het blad verlicht spijsverteringsproblemen en migraine. Het werkt rustgevend en slaapopwekkend. het werkt eveneens verlichtend bij verkoudheid, hoofdpijn en griep met lichte koorts

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

Te gebruiken potgrondPotgrond voor Groenteplanten & Kruiden
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor groenten & fruit