Rheum rhabarbarum 'Frambozenrood' *Eetrabarber

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text

Gebruik in de keuken : De dikke rode bladstelen met een zure smaak worden gestoofd om rabarbermoes. Er wordt ook jam of gelei van gemaakt, al dan niet in combinatie met ander fruit. Om het zuur te neutraliseren kunnen er enkele stengels van Angelica archangelica aan toegevoegd worden. Zo hoeft er minder suiker gebruikt te worden om te zoeten. Rood, productief ras. Oogsten: april-juli

Geneeskrachtige eigenschappen :

Voor medicinale doeleinden wordt vooral de wortel van de Russische rabarber (Rheum palmatum) gebruikt. Thee van die wortel werkt laxerend. Er worden extracten uit de wortel getrokken ter behandeling van maag-en darmvliesontstekingen. 

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

Te gebruiken potgrondPotgrond voor Groenteplanten & Kruiden
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor groenten & fruit